View Active ThreadsCreate an account on HarderFasterLogin to HarderFaster Information for Promoters Information for Advertisers Search HarderFaster About HarderFaster Link to this Page
[HarderFaster] - Work Hard, Play Harder!
Home | News | What's On | Annual Poll | Photos | Forums | DJs | Features | Music | Venues | Reviews | Links |

Register your name List of Members Frequently Asked Questions Terms of use Search HarderFaster
HarderFaster Forums >> Mixes and Feedback >> Another CDJ question

 
Author
Pages (1):  [1]   Post New Thread    Post A Reply
dantengwen

Registered: Nov 2018
Posts: 0 - Threads: 39
Location: USA

[Edited by dantengwen on 19-11-2018 19:48 PM]

So... i’m just starting to use CDJ2000NXS with a usb only. I used to use a board and the only thing i really is when looping. Heres my issue: The loop button, above the slip bottom, sometimes automatically starts a 4 beat loop. And sometimes it pulls up loop mode on the cdj screen.

Why does this happen? Id prefer loop mode, but that brings up the question: is the loop gunna start when i press the button on the screen (to select loop size) or when i pressed the loop mode button originally.

Lmk if this makes sense, please help if you can! downloader.vip/ccleaner/ www.happywheels.vip/ vlc.onl/


Report this post to a moderator | IP: Logged

Old Post19-11-2018 15:53 PM
dantengwen is offline   Click Here to See the Profile for dantengwen   Click Here to send a Private Message to  dantengwen   Click Here to Email dantengwen       Link to this Post   Quote this message in a PM   Reply Quoting Entire Message   Reply Quoting Last Post   
voodoobass
a table, mes enfants...

Registered: Sep 2003
Posts: 33893 - Threads: 985
Location: somewhere else

Are you prepping the tracks beforehand in Rekordbox or are you doing all that stuff direct just with an MP3 on a stick and doing it all on the CDJ2000 itself?

In my (limited) experience with those decks, if you don't do all the legwork in software beforehand the whole user experience sucks for DJing from USB.
Tracks take 5x longer to load in and process, many tracks refuse to load or even appear in the file structure for no apparent reason, even though they play back fine on the PC or even the USB slot of my car stereo. And, random shit happens. Not experienced that exact issue with the loop function but I'm not going near one of those players again unless I've run everything though Rekordbox first.


soundcloud.com/voodoobass
mixcloud.com/voodoobass

Report this post to a moderator | IP: Logged

Old Post19-11-2018 19:12 PM
voodoobass is offline   Click Here to See the Profile for voodoobass  Click Here to See the DJ Page voodoobass   Click Here to send a Private Message to  voodoobass   Click Here to Email voodoobass       Link to this Post   Quote this message in a PM   Reply Quoting Entire Message   Reply Quoting Last Post   
voodoobass
a table, mes enfants...

Registered: Sep 2003
Posts: 33893 - Threads: 985
Location: somewhere else

Are you prepping the tracks beforehand in Rekordbox or are you doing all that stuff direct just with an MP3 on a stick and doing it all on the CDJ2000 itself?

In my (limited) experience with those decks, if you don't do all the legwork in software beforehand the whole user experience sucks for DJing from USB.
Tracks take 5x longer to load in and process, many tracks refuse to load or even appear in the file structure for no apparent reason, even though they play back fine on the PC or even the USB slot of my car stereo. And, random shit happens. Not experienced that exact issue with the loop function but I'm not going near one of those players again unless I've run everything though Rekordbox first.


soundcloud.com/voodoobass
mixcloud.com/voodoobass

Report this post to a moderator | IP: Logged

Old Post19-11-2018 19:13 PM
voodoobass is offline   Click Here to See the Profile for voodoobass  Click Here to See the DJ Page voodoobass   Click Here to send a Private Message to  voodoobass   Click Here to Email voodoobass       Link to this Post   Quote this message in a PM   Reply Quoting Entire Message   Reply Quoting Last Post   
mileys1990

Registered: Jan 2020
Posts: 1 - Threads: 0
Location: Texas

[Edited by mileys1990 on 12-01-2020 08:59 AM]

Short press on the left loop button starts a loop, right button closes it. LONG PRESS on the left loop button will auto quantize a 4 beat loop that starts from where you first started holding the button. It will also being up the loop length buttons on the screen.
9apps cartoon hd

Report this post to a moderator | IP: Logged

Old Post11-01-2020 09:16 AM
mileys1990 is offline   Click Here to See the Profile for mileys1990   Click Here to send a Private Message to  mileys1990   Click Here to Email mileys1990       Link to this Post   Quote this message in a PM   Reply Quoting Entire Message   Reply Quoting Last Post   
All times are GMT. The time now is 05:00:46         Pages (1):  [1]   Post New Thread    Post A Reply
Forum Jump:

Forum Rules:
You may post new threads
You may post replies
You may post attachments
You may edit your posts
You may delete your posts
HTML code is OFF
BB Code is ON
Smilies are ON
 

HarderFaster Jump
Bookmark and Share
All trademarks and copyrights on this page are owned by their respective companies. All other content is (c) 2001-2020 HarderFaster.

Terms and Conditions | Privacy Statement | Text Mode